Ontbijtkennissessie: Duurzaamheid - An (in)convenient truth!

Van 29 maart 07:30 tot 29 maart 09:45
Categorieën: Ontbijtkennissessie
Hits: 198

Ruim 10 na de bangmakerij van Al Gore is verduurzamen een nieuw verdienmodel. De gloeilamp is verbannen, de stofzuiger moet kruimeldief worden en de uitstoot van de auto is een fiscale melkkoe. Groene stroom wordt ’ ge-greenwashed tot sjoemelstroom en de wolven van Wall Street kunnen nog wat leren van de handel in emissierechten.

Ondanks dat is verduurzaming noodzaak, en is de 25 jaar oude slogan ‘Een beter milieu begint bij jezelf’ actueler dan ooit. De consument en de ondernemer zijn aan zet. Een streven naar zelfvoorzienendheid, verbeteren van de leefomgeving en de besparing van kosten zijn belangrijke drivers.

logo maximumMark van Buuren, directeur van Maximum en Capelse Ondernemer van het Jaar 2011 zal deze ontbijtsessie openen met een inspirerende presentatie. Mark heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgebouwd met zelfvoorzienend leven op het gebied van mobiliteit, warmte, elektriciteit, voedsel, zorg en inkomen.

Naast de lezing van Mark van Buuren zullen Ivo Stroeken, projectleider verduurzaming economie van de gemeente Capelle aan den IJssel en Herman Brouwer van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een interessante presentatie verzorgen en u informeren over de vele mogelijkheden op het gebied van verduurzaming.

stcrt 2017 49611 1Ivo Stroeken vertelt over de aanpak van de gemeente richting de Capelse bedrijven en wat de doelstellingen van de gemeente zijn op de langere termijn. De gemeente wil Capelse bedrijven helpen om energie te besparen en duurzame energie op te wekken. Hiervoor biedt de gemeente onder andere een gratis energiescan aan. Meerdere Capelse bedrijven hebben inmiddels enthousiast gebruik gemaakt van de scan. Zij blijken flink energie en kosten te kunnen besparen! Ivo vertelt u hier meer over. Daarnaast werkt de gemeente aan een project om collectief zonnepanelen te plaatsen op bedrijfsdaken. Ten slotte heeft de gemeenteraad op 5 februari 2018 besloten dat Capelle in 2050 een 100% duurzame stad moet zijn. Wat betekent dat en wat gaat er komende jaren gebeuren?

rvo logoHerman Brouwer van RVO vertelt u meer over de (financiële) regelingen die voor ondernemers mogelijk zijn als zij willen investeren in duurzaamheid. Dit kan gaan over subsidies, belastingvoordelen en financieringen voor bedrijven (en ook particulieren). Vanaf projectidee tot en met realisatie liggen er mogelijkheden afhankelijk van de technologie en het project. Daarnaast heeft RVO een schat aan informatie over allerlei duurzame opties en efficiency verbeteringen zowel op energiegebied als op andere milieuterreinen. Wellicht kan de presentatie bedrijven (of ook particulieren) inspireren om opties af te wegen en kunnen de regelingen van RVO het nog aantrekkelijker maken te verduurzamen.

Als u wilt weten hoe u dit handen en voeten moet geven, kom dan naar deze inspirerende en boeiende Ontbijtkennissessie op 29 maart 2018.

 NH Hotels

07:30 uur Inloop en ontbijt
08:15 uur Presentatie Mark van Buuren
08:30 uur Presentatie Ivo Stroeken
08:45 uur Presentatie Herman Brouwer
09:00 uur Gelegenheid om na te praten
09:45 uur Einde

duurzaam1duurzaam2


Gaan

 • Gravatar Reinier van der Toorn
 • Gravatar Gert Abma
 • Gravatar Carola
 • Gravatar Frans Beskers
 • Gravatar Fred Lingsveld
 • Gravatar Dennis Oud
 • Gravatar Jos Nijbakker
 • Gravatar jan-cees hordijk
 • Gravatar Willem Groenendijk
 • Gravatar AKIS KAMPADELLIS
 • Gravatar ALEX HALLATU
 • Gravatar Hans de Haij
 • Gravatar Teuni van Wijngaarden -van Dieren
 • Gravatar Pouria Taghavi
 • Gravatar Ton van den Elshout
 • Gravatar Frieda van den Elshout
 • Gravatar Peter Meulendijk
 • Gravatar Jacques Koekkoek

Business Borrel Capelle

Met uitzondering van de vakantieperiode, wordt er iedere eerste dinsdag van de maand in samenwerking met de gemeente de Business Borrel Capelle (BBC) voor de leden en introducés van het ENC georganiseerd. De borrel heeft een informeel, ontspannen karakter met geregeld een educatieve Masterclass voorafgaand. 

Overige activiteiten

Verder staan er regelmatig overige activiteiten op het programma, zoals bedrijfsbezoeken: leden van de businessclub fungeren als gastheer en geven de andere leden een kijkje achter de schermen.

Pasfoto bij deelname?

gravatar Wanneer u de standaardafbeelding wilt vervangen door uw eigen pasfoto, kunt u zich registreren bij de dienst Gravatar. Hier kunt u één of meerdere emailadressen koppelen aan een afbeelding, waardoor uw pasfoto op deze website (en andere websites welke gebruik maken van de dienst van Gravatar) getoond zal worden.

Aanwezigen

Open een activiteit om de aanwezigheid van andere leden te bekijken.