Themabijeenkomst: Verdwijnen de Financiële Beroepen

Van 31 januari 16:00 tot 31 januari 19:00
Categorieën: Bijeenkomst
Hits: 164

In samenwerking met Rotterdam Academy AD-traject, presenteert Adminbedrijf.nl het thema ‘Verdwijnen de financiële beroepen’. In de vorm van een ronde tafel dialoog zal dit thema worden besproken onder de bezielende leiding van Marianne van den Anker (moderator). Deelnemers aan de discussie zijn: Suzanne Langbroek (directeur Albeda – FB), Fons van Efferen (opleidingsmanager Zadkine), Wim van Sluis (ex wethouder), Renate Oldenkirchen (kerndocente Hogeschool), twee leden bedrijfsleven, ex studenten.

Er zal worden ingegaan op de vraag of die beroepen inderdaad verdwijnen of anders worden ingevuld. Is er toekomst voor financiële beroepen en hoe belangrijk is dat beroep eigenlijk. Hoe komen de accountancy organisaties en administratiekantoren ervoor te staan. Wat wordt van hen verwacht en welke rol zal social media innemen.

Waar moeten opleidingen rekening mee houden en wat wordt van hen verwacht. Eindtermen aanpassen, examencommissies moeten zich anders opstellen en hoe zal de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven er gaan uitzien? En tot slot: hoe ziet de toekomst van leerwerkbedrijven eruit.

Voor wie interessant:
Deelnemen als bezoeker van deze bijeenkomst is zeker de moeite waard voor:
Bedrijven, opleidingen, docenten, studenten en de politiek (gemeentelijk en landelijk).

Waar en wanneer:
31 januari ’19 RAC Café gebouw van de Hogeschool Rotterdam.
Inloop 16.00 uur. Start programma 16.30 uur en vanaf 17.30 tot rond 19.00 uur eerst vragenronde en dan informeel samenzijn onder het genot van een frisje en kaassoufflétje.

Parkeren bij grote parkeergarage naast museum Boymans, Aanrader is te komen met OV.

mariannevandenankerModerator:
Marianne van den Anker groeide op in Nijmegen. Ze studeerde tussen 1989 en 1995 bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. Ze was daarna kort werkzaam aan de Erasmus Universiteit en als organisatieadviseur aan de politieacademie. Ze vestigde de aandacht op zich met een boek over milieucriminaliteit en witwassen van geld.
In maart 2004 werd ze namens Leefbaar Rotterdam wethouder Veiligheid en Volksgezondheid in Rotterdam.

Klik hier om je aan te melden


Business Borrel Capelle

Met uitzondering van de vakantieperiode, wordt er iedere eerste dinsdag van de maand in samenwerking met de gemeente de Business Borrel Capelle (BBC) voor de leden en introducés van het ENC georganiseerd. De borrel heeft een informeel, ontspannen karakter met geregeld een educatieve Masterclass voorafgaand. 

Overige activiteiten

Verder staan er regelmatig overige activiteiten op het programma, zoals bedrijfsbezoeken: leden van de businessclub fungeren als gastheer en geven de andere leden een kijkje achter de schermen.

Pasfoto bij deelname?

gravatar Wanneer u de standaardafbeelding wilt vervangen door uw eigen pasfoto, kunt u zich registreren bij de dienst Gravatar. Hier kunt u één of meerdere emailadressen koppelen aan een afbeelding, waardoor uw pasfoto op deze website (en andere websites welke gebruik maken van de dienst van Gravatar) getoond zal worden.

Aanwezigen

Open een activiteit om de aanwezigheid van andere leden te bekijken.