De economie staat onder druk wanneer het aankomt op levering van gas en de vraag of andere energiebronnen voldoende zijn om het tekort aan te vullen. Dit heeft niet alleen gevolgen voor ons als individu maar ook voor de ambities die er liggen om een energietransitie door te voeren. Voor u als ondernemer is het lastig om hier adequaat op te reageren. Welke besluiten moet u nemen t.a.v. productiecapaciteit, wat zijn de gevolgen voor export, de werkgelegenheid en wat doen de prijzen voor inkoop van grondstoffen of onderdelen en kunnen we de prijsstijging in de supermarkt in de hand houden? Kortom spannende tijden om te ondernemen.
Toch is het mogelijk om geheel los van al deze malheur je eigen bestaan op te bouwen en geheel zelfvoorzienend te leven. Mark van Buuren (Managing Director Radancy) heeft zijn droom waargemaakt door samen met zijn gezinsleden en hun families een geheel autarkisch bestaan op te bouwen. Of het nu gaat om energievoorziening, voedsel verbouwen of waterpompen. Voor alles is een oplossing gezocht en gevonden waardoor zij nu geheel onafhankelijk zijn. Mark neemt u graag mee in zijn verhaal en biedt handvatten waarmee u zelf aan de slag kunt in uw onderneming of in uw privé situatie. Een boeiend inkijkje in een wel heel bijzondere manier van leven en werken.
Doet u ook weer mee, meld u dan nu aan en discussieer mee tijdens de ENC-lunchbijeenkomst.
Mark van Buuren (Managing Director Radancy)
Mark van Buuren is founder van de Capelse onderneming Maximum (1999) en heeft vanuit die onderneming strategische en digitale oplossingen ontwikkeld voor meer dan 50 van de 250 grootste corporates in Nederland. Daarnaast heeft hij uitgebreide ervaring in de non-profit en publieke sector, en is onder andere verantwoordelijk voor de personeelswerving van het Nederlandse Ministerie van Defensie, de Belastingdienst en DNB.
In 2019 werd Maximum onderdeel van de Amerikaanse organisatie TMP Worldwide en handelt sindsdien onder de naam Radancy.
Mark is een digital native die geavanceerde technologie, sterk associatief en analytisch denken combineert met zijn brede interesse in menselijke psychologie en de drijfveren van de samenleving. Naast zijn passie voor hiken met zijn gezin in desolate gebieden, is hij betrokken bij de transitie van de samenleving naar een duurzame en zelfvoorzienende levensstijl. Mobiliteit, inkomen, zorg, energie en voedsel worden allemaal zoveel mogelijk zelf beheerd of geproduceerd binnen de 'extended family'. In het hart van de Krimpenerwaard heeft hij een vrijwel volledig circulaire en autarkische woonomgeving opgebouwd waarin technologisch innovatieve oplossingen en noeste handarbeid hand in hand gaan.
Tijdschema woensdag 31 augustus:
Ontvangst: | 11:30 uur |
Inleiding: | 12:00 uur |
Start presentatie en discussie: | 12:10 uur |
Samenvatting: | 13:50 uur |
Afronding: | 14:00 uur |
Wat moet u doen
Zich aanmelden en vooral met enthousiasme uw inbreng aan de bijeenkomst leveren. Omdat we een beperkt aantal deelnemers willen ontvangen om een waardevolle bijeenkomst te kunnen garanderen is aanmelden voorwaarden. U ontvangt een bevestiging van uw deelname.