Themabijeenkomst: Verdwijnen de Financiële Beroepen

Themabijeenkomst: Verdwijnen de Financiële Beroepen

Van 31 januari 16:00 tot 31 januari 19:00

Bij RAC Café - Hogeschool Rotterdam

Categorieën: Bijeenkomst

Hits: 164


In samenwerking met Rotterdam Academy AD-traject, presenteert Adminbedrijf.nl het thema ‘Verdwijnen de financiële beroepen’. In de vorm van een ronde tafel dialoog zal dit thema worden besproken onder de bezielende leiding van Marianne van den Anker (moderator). Deelnemers aan de discussie zijn: Suzanne Langbroek (directeur Albeda – FB), Fons van Efferen (opleidingsmanager Zadkine), Wim van Sluis (ex wethouder), Renate Oldenkirchen (kerndocente Hogeschool), twee leden bedrijfsleven, ex studenten.

Er zal worden ingegaan op de vraag of die beroepen inderdaad verdwijnen of anders worden ingevuld. Is er toekomst voor financiële beroepen en hoe belangrijk is dat beroep eigenlijk. Hoe komen de accountancy organisaties en administratiekantoren ervoor te staan. Wat wordt van hen verwacht en welke rol zal social media innemen.

Waar moeten opleidingen rekening mee houden en wat wordt van hen verwacht. Eindtermen aanpassen, examencommissies moeten zich anders opstellen en hoe zal de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven er gaan uitzien? En tot slot: hoe ziet de toekomst van leerwerkbedrijven eruit.

Voor wie interessant:
Deelnemen als bezoeker van deze bijeenkomst is zeker de moeite waard voor:
Bedrijven, opleidingen, docenten, studenten en de politiek (gemeentelijk en landelijk).

Waar en wanneer:
31 januari ’19 RAC Café gebouw van de Hogeschool Rotterdam.
Inloop 16.00 uur. Start programma 16.30 uur en vanaf 17.30 tot rond 19.00 uur eerst vragenronde en dan informeel samenzijn onder het genot van een frisje en kaassoufflétje.

Parkeren bij grote parkeergarage naast museum Boymans, Aanrader is te komen met OV.

mariannevandenankerModerator:
Marianne van den Anker groeide op in Nijmegen. Ze studeerde tussen 1989 en 1995 bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. Ze was daarna kort werkzaam aan de Erasmus Universiteit en als organisatieadviseur aan de politieacademie. Ze vestigde de aandacht op zich met een boek over milieucriminaliteit en witwassen van geld.
In maart 2004 werd ze namens Leefbaar Rotterdam wethouder Veiligheid en Volksgezondheid in Rotterdam.

Klik hier om je aan te melden