Mijn naam is Edward Maalouf, Paralympisch atleet handbiker

Mijn naam is Edward Maalouf, Paralympisch atleet handbiker (fietsen met de handen). Sinds maart 2017 ben ik Nederlander geworden maar ben van Libanese afkomst. Ik ben door de sport een heel ander mens geworden. Voordat ik het ongeluk kreeg had ik al veel gedaan in mijn leven.

slide1Die periode van mijn leven heb ik afgesloten en ben begonnen aan een nieuwe fase die mij veel brengt. Ook ben ik vader geworden van een prachtige tweeling Chantal en Florian (2007).

Sinds 2005 ben ik actief als topsporter. Ik heb in Beijing 2008 2 bronzen medailles gewonnen en ben normaal gesproken een van de kanshebbers voor de gouden medaille in Tokyo 2020.

Ik heb de afgelopen jaren veel ongemakken met mijn gezondheid gehad. Die hebben mij echter niet weerhouden om mijn ultieme droom na te jagen. Ik heb veel medailles gewonnen maar ik mis nog de juiste kleur “goud”. Mijn levensmotto is:

Never Give Up!

Mijn best behaald resultaat :

  • 2006 Goud en Silver op de wereldkampioenschap WHF in Italia
  • 2007 Silver op de wereldkampioenschap UCI in Bordeaux- Frankrijk
  • 2007 winner of the EHC (European Handbike circuit)
  • 2008 2x bronze medailles op de Paralympische spelen in Peking – China
  • 2010 Silver en Bonze op de Asian Para games in China
  • 2010 Winner of the EHC (European Handbike Circuit )
  • 2014 2x silver op de Asian Para games in Incheon – Korea
  • 2017 Goud op de wereldbeker in Oostende – België

Mijn Doel :

Sinds maart 2017 ben ik Nederlander geworden maar ben van Libanese afkomst. Ik heb een doel om weer deel te nemen aan de Paralympisch Spelen in Tokio 2020. Daar wil ik proberen goud te behalen maar deze keer voor Nederland.

Op zoek naar :

Ik heb de A-status van het NOC-NSG. Voor het behouden van de status zal ik de komende 3 jaar vaak en hard moeten trainen. Een grote gedeelte van de financiering van mij doel moet van buitenaf komen. Om mijn topsport op hoog niveau te kunnen blijven uitoefenen ben ik op zoek naar een bedrijf dat mij met een bijdrage, financieel dan wel materieel, wil ondersteunen.

Contact :

Ik heb veel ambitie en passie voor mijn sport. In een mondeling gesprek wil ik u dit graag komen toelichten en kan ik u vertellen hoe ik voor uw bedrijf veel positieve publiciteit kan genereren

Edward Maalouf
Slotpoort 18
2902 BV Capelle aan den IJssel
Mobiel: +31618314522
Email: info@edwardmaalouf.com