Maquis Belastingadviseurs | Scheidingsfiscaaljurist | Belastingbespaarder

Leuker kunnen ze het misschien niet maken bij de Belastingdienst, maar vernieuwend zijn ze wel, toch? Of heeft u het online aangifteprogramma nog niet gezien? Bij Mijn Belastingdienst moet u zijn.

Mocht u iemand weten die graag het maximale voordeel uit zijn belastingaangifte haalt, dan houd ik mij aanbevolen voor een doorverwijzing. Vaak kijk ik ook meteen naar de aangiften van de laatste 5 jaar, omdat er regelmatig geld bij de Belastingdienst blijft liggen. Een scheiding is al duur genoeg.

Achter de schermen kan ik ook uw accountant, administrateur of mediator adviseren over de fiscale gevolgen bij een scheiding. Denk hierbij aan de complexe materie rondom de Eigen Woning (eigenwoningreserve, wel/geen hypotheekrenteaftrek, kapitaalverzekering Eigen Woning, "gratis" wonen in de voormalige echtelijke woning) en de Alimentatie (waarbij de datum van het indienen van het echtscheidingsverzoek niet van belang is).

Mijn Scheiding

Tenslotte als uw 'kennis' overweegt om te scheiden of daar al mee bezig is, dan zou ik het echtscheidingsconvenant kunnen scannen op fiscale risico's. Daarnaast zou ik uw kennis en zijn partner fiscaal en financieel kunnen begeleiden bij het scheidingsproces. Of als alleen bijvoorbeeld de vrouw wat deskundige steun in de rug nodig heeft, zou ik als vertrouwenspersoon alleen de belangen van de vrouw in het scheidingsproces kunnen behartigen.

Mijn Begeleiding

Kortom een scheiding is al belastend genoeg. Voorkom dat de fiscus achteraf ook nog eens verhaal haalt. Leuker kan ik het niet maken, maar wel voordeliger, eerlijker en zonder verrassingen achteraf. Mijn begeleiding richt zich exclusief op de ontvlechting van het vermogen met alle aandacht voor de betrokkenen. Ik ben er voor beide "kennissen" of voor die partij, die soms een extra steuntje in de rug nodig heeft. Dit alles in het verlengde van de eventuele coach, mediator en/of advocaat.

Enne....... u mag dit bericht natuurlijk gerust naar uw "kennis" doorsturen, als u denkt dat hij hier iets aan heeft.

c katshoek

Mr. Caroline Catshoek RB
Belastingbespaarder & Scheidingsfiscaaljurist
caroline@maquis.nl | 06 2845 81 48

Bezoek de website: www.maquis.nl