Badeendjesrace voor zieke kinderen

Op zaterdag 28 september 2019 organiseert Lionsclub Capelle IJsselrijck een bijzonder evenement in Capelle aan den IJssel nl; een Badeendjesrace. Deze actie is bedoeld om ons IJsselland ziekenhuis te voorzien van een kindvriendelijke inrichting van de bloedafname laboratoria (“prikpoli”), wachtkamer en de kinder-traumakamer van de Spoed Eisende Hulp (SEH) zodat de bezoekende kinderen zich wat veiliger en meer op hun gemak kunnen voelen.

Duckrace posterWat is een badeendjesrace?

Er worden maar liefst 10.000 gele Badeendjes te water gelaten die de strijd met elkaar aangaan om als eerste over de finish te komen. De eendjes dobberen richting finish door de stroming, misschien met een beetje hulp van de brandweer die het water extra in beweging brengt. Natuurlijk worden de eendjes langs de kant toegejuicht door de toeschouwers. Elk eendje heeft een uniek nummer en hoort bij een supporter die het betreffende lot met het nummer van en winnende badeendje heeft gekocht. De kopers van de loten met de winnende nummers van de eendjes die als eersten over de finish komen, winnen fantastisch mooie prijzen.

Hoe u zieke kinderen kunt helpen?

U kunt dat op drie manieren doen:

  1. Door als ondernemer of particulier een mooie prijs beschikbaar te stellen.
  2. De leden van de Lions zijn vanaf zaterdag 10 augustus iedere week aanwezig in De Koperwiek om loten te verkopen. Als u loten koopt, wilt u natuurlijk ook een leuke prijs kunnen winnen. Ieder lotnummer is het nummer van een eendje dus, hoe meer prijzen er te winnen zijn, hoe leuker het is om een lot te kopen. De loten kosten slechts € 2,50 per stuk, 5 voor € 10,00
  3. U kunt ook helpen om het doel te bereiken, een kindvriendelijke opvang in het ziekenhuis, in de vorm van sponsoring.

Het doel

Lionsclub IJsselrijck heeft zich ten doel gesteld om het IJsselland Ziekenhuis te voorzien van materialen en elementen waar kinderen zich kunnen vermaken en zich wat beter op hun gemak voelen. Het is al vervelend genoeg om op jonge leeftijd naar het ziekenhuis te moeten gaan. Het gaat om spelletjes, leuke decoraties aan de muur maar ook over een vrolijke inrichting en het gebruik van speciaal bedrukte kinder-stuwbanden. Afleiding en spelen verminderen de spanning en trauma’s van zowel de kinderen als hun ouders.

Locatie

De badeendjes zullen te water worden gelaten vanaf het Amnestyplein bij winkelcentrum De Koperwiek. De finish ligt verderop in de singel. Onder toeziend oog van een notaris worden de winnende eendjes uit het water gehaald en de prijswinnaars bekend gemaakt. We zien er naar uit om samen met u een mooi evenement neer te zetten waarmee we een hele grote groep Capellenaren op de been krijgen om te komen kijken naar deze grappige race.

Lionsclub Capelle IJsselrijck
René Bruinsma – coördinator badeendjes race
Email: donald@capelseduckrace.nl 
Info: https://capelseduckrace.nl